سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرکز خدمات مشاوره ای طلوع زندگی

ارتقاء سلامت خانواده

چرایی حضور در مجالس عزا داری امام حسین علیه السلام

مسعود رحیمی

عضو هیات علمی دانشگاه

 

حسین جان به مجلست که خود بهترین دانشگاه توحیدی است می آییم تا     :

بار دیگر :      

شکوه   و عظمت تصمیم خدایی   ات را در ندادن دست بیعت با نظام جبار     ، فاسد و ناشایست یزیدی   و   همه یزیدیان زمان ، که به بهای جانبازی عاشقانه ، عارفانه ،   آگاهانه و شجاعانه تو   و بهترین عزیزان همراهت حاصل گشت را به خود یاد آور گردیم   .

بگوییم   :

اگر چه عواطف ما  ، سیلی از اشک ماتم و اندوه ناشی از مصائب جانکاه روا داشته برشما را بر رخسارمان جاری ساخته و لیکن با تو عهد می بندیم  که به مدد نور عقل ، معرفت و اندیشه مان درسهای این حادثه بزرگ را به عنوان یک عمل زنده و اثر بخش سر لوحه زندگی فردی و اجتماعی خویش قرار دهیم     .

از معنویت ، قداست و روحانیت حاکم برمجلست  :

توشه ای بر گیریم ، تا مشمول انسانهایی نباشیم که در توصیفشان فرموده اید :

« مردم بنده ی دنیایند ، دین را تا آنجا می خواهند که زندگانی خود را با آن سامان دهند ، و چون پای امتحان پیش آید دینداران اندک خواهند بود .»

ابراز انزجار نماییم  :

از چند ده هزار بیعت کننده ای که مسلمانی را تا آنجا می خواستند که به مال و جان آنها زیانی نرسد .

و در این امتحان دشوار دینداری ، تو را در صحنه کار و زار کربلای حق علیه باطل تنها گذاشتند و یا به سپاه دشمن پیو ستند .

و تو را بحق خون به نا حق ریخته ات سوگند می دهیم .

که ما را در زمره رهروانی هدایت گر باش .

تا در صحنه های متعدد عاشورایی سرزمین های کربلای عصر خویش ، از جمله پاکبازانی باشیم که به مانند یاران با وفایت بر سر بیعت خویش با تو وفادار ماندند . و از آنها بجز پیکرهای پاره پاره آغشته بخون در کربلا چیزی باقی نماند.

اذعان نماییم :

 که یکی از فلسفه ها و اهداف مهم قیامت ، عمل به فریضه ی مهم امر به معروف و نهی از منکر بوده است . چرا که همه جا را فساد فرا گرفته بود . حلال خدا حرام و حرام خدا حلال شده بود . بیت المال مسلمین در اختیار افراد ناشایست قرار گفته بود . و در غیر راه رضای خدا مصرف می شد . و تو در چنین شرایطی به فرموده ی جد بزرگوارت عمل نمودی . و اعتراض و دگرگونی را بر سکوت ترجیح دادی . و لذا ما آمده ایم با حضور در مجلست ، و در فضای معنویتی سر شار از سوز دلی عاشقانه  و با قلبی بصیر ، با خدای خود پیمان بندیم . که لحظه ای از انجام این امر مقدس و الهی ( فریضه ی مهم امر به معروف و نهی از منکر ) در همه امورو نه گزینشی ، شعاری و سیاسی ، غفلت نورزیم و از طریق اعراض و قطع رابطه با افرادی که به منکرات و زشتی ها به صورت آگاهانه به قیمت نادیده انگاشتن حقوق و منافع جامعه ارتکاب می ورزند و یا بوسیله ارشاد و پند و نصحیت مناسب آنان با حفظ شان و کرامت انسانی شان ، و نهایتا از راه انجام عمل به معروف و یا ترک منکر و یا روشهای دیگر... به مسلمانی خویش در این راستا عینیتی مجسم تر بخشیم .

درذهنمان مرور نماییم :

درسهای بزرگ عاشورا را که تاریخ به ما آموخت و نشان از آن دارد که حساب مکافات هیچ عملی در دنیا نیز بدون عکس العمل نخواهد ماند اگر چه ممکن است مدتی به تعویق افتد . ولی نهایت پدیدار خواهد شد . و این سنت آفرینش است که دگرگون نخواهد شد . و کیفر های سخت فرود آمده ، بر سر 248 تن از سفاکانی که در قتل تو و یارانت سهیم و شریک بوده اند ، آنهم در مدت کمتر از 14 سال از وقوع آن حادثه تلخ ، خود بهترین موید آن است و ما این درس مهم عاشورایی را در زندگی روزمره خود هرگزفراموش نخواهیم کرد و مطمئن هستیم که عقوبت هر ظلم و ستمی چه کوچک و بزرگ گریبان صاحب آن را خواهدگرفت .

 

عظمت : دینی را که تو و 72 تن از بهترین انسانهای روی زمین ، برای حفظ و نشر آن عاشقانه جانبازی نمودید را بهتر در یابیم . که بهترین تبلور و تجلی آن ، بر پایی نماز عاشورائی ات ، در اوج نبرد و ستیز با دشمن ، و در زیر رگبار و هجمه ی ، تیر های آکنده به زهر جهل ، دنائت و نامردمی دشمن دون صفت بود . و رسالتمان را ، در حفظ ، صیانت و پاسداری از چنین دین و آئینی بس مقدس و گرانمایه ، با عمل و نه با تظاهر و سطحی نگرانه ، بعنوان رمز سعادت دنیا و آخرتمان صد چندان نمود .

 

بفهمیم : واژه عاشورا ، مفهوم وگستره ای ، بیش از یک واژه ، فراتر از یک واقعه ، مهمتر از یک حماسه ، عظیم تر از یک تقابل ، و ژرف تر از یک فرهنگ دارد ، و نهایتا عمیق تر و وسیعتر از آن که ، در قالب یک روز بگنجد . چرا که واژه ها محدود و محصورند در مرزها ، وقایع در بند زمانند . حماسه ها در قید و حصر ذهن مورخان ، تقابل که همواره در تنگنای جنگ افزار بشری گرفتار ، فرهنگ که خود به شمشیر دو لبی ماند که میتواند اسارت ، نیز آورد و ملالت .

 روز که از زمان خیزد و زمان خود هویتی نسبی است .

و اینجاست که می توان با ندای دل فریاد بر آورد  :

که « ع اش و ر ا » یعنی  :

عشق ، آزادگی ، شور آفرینی دل ها ، تجسمی ناب از وفا ، راهی مستقیم به صراط نور ،

 و تبلوری گویا از مقام الوهیت انسان.